Informatii Tenerife

INFORMATII TENERIFE

Tenerife este cea mai mare dintre cele sapte insule Canare, o insula a contrastelor, la numai 300 km de “salbaticia”  Africii. Partea de sud  a acestei insule ravnita ca destinatie turistica in ultimii ani, nu reprezinta doar un paradis tropical cu plantatii de bananieri, palmieri si plaje insorite tot timpul anului, ci si un teritoriu uscat la prima vedere! Cobori din avion si pana la hotel, nu vezi decat dealuri, munti golasi fara vegetatie si te gandesti daca  a meritat sa zbori 6 ore doar pentru plaja si pentru istoria interesanta a insulei determinata de numeroasele confluente dintre rasele si traditiile celor care au populat-o de-a lungul timpului.
Apoi incet, incet descoperi ca totul e minunat!

Partea de nord a insulei este marcata de istoria si traditia locala, presarata de palmieri si plante exotice, cu arome salbatice si tropicale, verdeata te incojoara iar cel mai important oras Porto Cruz te farmeca cu portul sau vechi si cu casele -tipic canariene! Desigur atractia este sporita si de parcul natural Loro (papagal) Park unde te poti bucura de spectacole cu delfini, lei de mare, balene si papagali, poti admira specii rare de palmieri si plante exotice, poti urmari tigri, pantere, gorile, cimpanzei, jaguari, pasari flamingo, egrete, crocodili care iti “zambesc” prietenosi si te imbina sa le urmaresti habitatul in care iti demonstreaza care le  sunt obiceiurile de “acasa”!

Spiritualitatea Insulei se concentreaza in orasul Candelaria dominat de Fecioara Neagra, asezat pe malul oceanului, spre Sud, format dintr-o multime de casute albe si plajele solitare. In fiecare an, pelerini din toata insula vin pe jos sa celebreze Fecioara declarata protectoarea insulei si facatoare de minuni!

Toate casele sunt impodobite de ghirlande intens colorate iar strada principala este atat de frumos si vesel decorata, incat comerciantii isi gasesc locul perfect pentru vanzarea mancarurilor preparate intocmai ca pe vremurile de mult apuse.

In centrul insulei se afla Muntele Teide, o amintire vie si constanta a  activitatii vulcanice. In cele 3 luni de iarna – muntele este acoperit cu zapada iar la numai o ora de mers cu masina  puteti face o baie relaxanta in apele Oceanului Atlantic in Tenerife SUD. “Continent in miniatura”, dispune de un microclimat si contraste peisagistice spectaculoase, contrastul cel mai proeminent fiind insa predominantul verde al Nordului si soarele cald al Sudului. Tenerife este locul ideal pentru cei care sunt in cautare de soare, liniste, servicii diversificate, sport, lumina, relaxare si naturalete.

Cluburile de noapte, karaoke, spectacole de cabaret, sporturi extreme, safari pe ocean in cautarea delfinilor si a balenelor, traditia locala si cultura europeana, fac din aceasa destinatie in tendinta in acest moment, o perla a atlanticului si o  bogatie a lumii turistice moderne!

Clima:

Insula este localizata la 300 km de continentul Africa si este strabatuta de lantul muntos care include si varful Teide (cel mai inalt din intreaga Spanie) care imparte insula in doua regiuni: Nordul si Sudul.
Sudul este mai arid, cu vegetalie desertica (si datorita vantului adus din Africa, un vant uscat cu particule foarte fine de nisip din Sahara care seaman din departare cu ceata, fenomen cunoscut de localnici de” Kalima”). Aici clima este uscata si calduroasa, cu ploi scazute, intalnite in sezonul Octombrie –Februarie.
Nordul este mai racoros si verde, cu precipitatii mai abundente, ceea ce a creat o vegetatie bogata, tropical luxurianta

Temperatura medie

  Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Ziua (°C) 23 24 27 29 30 28 26 24 22
Noapte (°C) 16 17 19 21 21 21 20 18 16
Apa marii (°C) 19 20 20 22 23 22 22 21 20

TENERIFE NORD este un paradis inflorit, unde turistii pot descoperi frumusetea naturala a insulei si farmecul  orasului PUERTO DE LA CRUZ .
Orasul vechi este foarte bine conservat si de un pitoresc desavarsit! Cea mai autentica zona este cea din jurul portului  unde pescarii mai vin si astazi cu roadele muncii lor iar timpul parca s-a oprit in loc in urma cu 100 de ani! Strazile inguste, pavate, cu case tipic canariene, balcoanele scluptate din lemn, florile multicolore la pervaze si in fata caselor, zambetul si ospitalitatea oamenilor, imbie orice calator sa isi doreasca sa se reantoarca aici.

Pietele mari de flori si fructe, cu vanzatoare imbracate in portul local, talciocurile pline de trubaduri care te asalteaza sa faci fotografii cu papagalii lor mari si viu colorati asemanatori celor din LORO PARK sunt doar cateve lucruri minunate care rafata turistii  in acest incantator oras!
Promenada principală, Avenida de Colon, te duce catre un labirint de străzi laterale, pline de magazine absolut  incantatoare cu bunuri artizanale locale şi suveniruri. Terasele de un farmec deosebit completeaza originalitatea acestor locuri.Turismul a inceput aici cu un secol în urmă. Puerto de la Cruz a fost prima parte descoperita a Insulei si inclusa in circulatia turistica internationala datorita farmecului orasului. Aici poti sa te bucuri de soare, ocean dar si de istorie, plimbari si cultura. Britanicii au fost primi care s-au bucurat de frumusetea acestor locuri. Intre timp s-au construit multe hoteluri care satisfac toate gusturile dar si ‘buzunarele”. Puerto de la Cruz se afla pe o coasta stancoasa avand doar trei plaje mici cu nisip negru.  Lido Martianez situat chiar in centrul statiunii este un mare lac artificial, care are şapte bazine de apă sărată, inconjurat de grădini atractive si ofera turistilor nevoie de plaja in acesta zona stancoasa. Ca atractii turistice aici se mai gasesc: Loro Parque (Parcul Parrot), Playa Jardín (plaja cu nisip),  Bananera Guanche El (plantatie de banane şi grădini), Parque Taoro (Park & Gardens), Jardin Botanico.

One thought on “Informatii Tenerife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>